6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Forurensning i India

Forurensning i India førte til 100 kansellerte og omdirigerte fly

Mens vi snakker om alt vi skal gjøre for klima og kjøper oss en ny elbil her hjemme på berget, sørger forurensning av luften til at det stadig blir verre luftkvalitet i land som India. Denne helgen måtte 100 fly omdirigeres og mange av dem kanselleres ved flyplassen i hovedstaden New Delhi, årsaken var at luften over byen er så forurenset av utslipp at sikten er lik null.

Søndag ble 100 flyvninger forsinket, kansellerte eller omdirigert til andre flyplasser. Sikten var på sitt beste med 600 meter noen timer midt på dagen, men kun 38 fly klarte å ta av eller lande i løpet av dagen.

Normalt skal 1400 flyvninger ta av og lande på flyplassen i løpet av en dag. Etter klokken åtte på kvelden lettet sikten noe og flyene ble sendt avgårde og landet i store mengder resten av kvelden og natten.

I følge India Today skal forurensningen denne helgen ha satt ny rekord i India. Air Quality Index som er måleenheten for luftkvalitet sier at en indeks verdi på mellom 0 og 50 tilsier at det ikke er noen fare for forurensning i luften og at mennesker og dyr ikke blir påvirket. Normalt for store byer kan ofte være opp mot 150 som gjør at astmatikere må holde seg innendørs.

I New Delhi søndag var verdiene på over 1000 på indeksen, og da sier skalaen at alle levende, både dyr og mennesker må holde seg innendørs, og unngå for enhver pris å puste luften.

Normalt skal fly kunne ta av og lande selv med liten sikt, men ettersom forurensningen var så enorm kunne ansatte på flyplassen ikke jobbe utendørs rundt flyene for å sørge for normale operasjoner.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer