Foto: Timmo. Capt Yank&Bank/Twitter

Fraktdøren inn til kabinen på et Boeing 757-200F som ble operert av fraktselskapet DHL, åpnet seg mens flyet var i luften over Leipzig i Tyskland lørdag. Pilotene hadde akkurat tatt av fra flyplassen på rute QY-126 og skulle fly til Frankfurt/Main, på rundt 5200 fot spratt døren i siden på flyets skrog helt opp.

Flere deler ble revet av skroget rundt døren på flyet, og selve dørfestene fikk store skader. Pilotene klarte å få snudd flyet, før de landet tilbake på rullebanen i Leipzig, melder Aviation Herald.

Flyet skal i følge tyske medier ha fått store skader både på skroget og rundt dørpartiet. Det skal ikke ha forsvunnet frakt inne fra kabinen til flyet da dette var stroppet fast på paller og med nett over seg.

Den tyske havarikommisjonen BFU har startet undersøkelser av flyet for å finne årsaken til at døren kunne åpne seg under flyvning.

Dette er en hendelse som følger det samme som skjedde med et Boeing 757-200F fra selskapet Yakutia Airlines i desember 2014. Lastedøren i flyet spratt opp under flyvning. Det ble senere konkludert med at det hadde kommet is inn i låsemekanismen på flyets dør.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no