1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Timmo. Capt Yank&Bank/Twitter

Fraktdør i kabinen åpnet seg på DHL-fly under flyvning

Fraktdøren inn til kabinen på et Boeing 757-200F som ble operert av fraktselskapet DHL, åpnet seg mens flyet var i luften over Leipzig i Tyskland lørdag. Pilotene hadde akkurat tatt av fra flyplassen på rute QY-126 og skulle fly til Frankfurt/Main, på rundt 5200 fot spratt døren i siden på flyets skrog helt opp.

Flere deler ble revet av skroget rundt døren på flyet, og selve dørfestene fikk store skader. Pilotene klarte å få snudd flyet, før de landet tilbake på rullebanen i Leipzig, melder Aviation Herald.

Flyet skal i følge tyske medier ha fått store skader både på skroget og rundt dørpartiet. Det skal ikke ha forsvunnet frakt inne fra kabinen til flyet da dette var stroppet fast på paller og med nett over seg.

Den tyske havarikommisjonen BFU har startet undersøkelser av flyet for å finne årsaken til at døren kunne åpne seg under flyvning.

Dette er en hendelse som følger det samme som skjedde med et Boeing 757-200F fra selskapet Yakutia Airlines i desember 2014. Lastedøren i flyet spratt opp under flyvning. Det ble senere konkludert med at det hadde kommet is inn i låsemekanismen på flyets dør.

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer