14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Fraktet kostbar internett- satellitter med Antonov 124

Fraktselskapet Volga-Dnepr har gjennomført den første leveransen av en rekke satellitter som skal skytes ut i verdensrommet, og gi tilgang til rimelig internett globalt.

Fraktselskapet som er kjent for å frakte alt mellom himmel og jord med sine kjempefly, har nå levert de første satellittene som er produsert i Toulouse i Frankrike, til en oppskytingsbase ved Cayenne, hovedstaden i den franske oversjøiske regionen Fransk Guyana.

Selve satellittene som veier 30 tonn, ble fløyet i to spesialbygde containere.

Det er selskapet OneWeb som står bak prosjektet. Målet er å sende opp en lang rekke satellitter som skal dekke store deler av kloden, og som skal kunne gi internett til en lav pris i mange land. Det er ventet at den første oppskytingen skjer i midten av februar melder Air Cargo.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer