11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
ROC Airport

Fraktfly endte opp utenfor rullebane etter avbrutt avgang

Et fraktfly av typen Boeing 737-400 fra fraktselskapet Kalitta Charters endte opp utenfor rullebanen på flyplassen i Rochester fredag.

Det var da pilotene ga gass og var på vei ned rullebanen for å ta av, at flyet plutselig begynte å svinge mot venstre. Pilotene skal ha delvis mistet kontrollen på flyet og valgte å avbryte avgangen. Dermed endte Boeing 737-flyet med å stanse opp på gress og jord, rundt 50 meter utenfor rullebanen.

I følge Aviation Herald skal ingen av de tre i cockpiten ha kommet til skade, og skadene på flyet skal være minimale. FAA undersøker hva som gjorde at flyet begynte å svinge mot venstre under avgangen.

N733CK ble levert til British Airways i 1992. I 2017 ble det bygget om til fraktfly for Kalitta Charter, som flyr dette på vegne av DHL.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer