Hangar.no
Foto: Twitter

Fraktfly skled av rullebane

Et Boeing 737-300F fra selskapet Trigana Air skled av rullebanen på flyplassen ved Sentani i Papua-provinsen i Indonesia tirsdag.

Flyet, PK-YSG, skal ha sklidd av rullebanen under avgang fra rullebanen. I følge avisen Indonesia Today skal flyet ha fått trøbbel med nesehjulet under avgang, noe som resulterte i at flyet skal ha sklidd sidelengs ut av rullebanen.

Twitter

Flyet skal ha fått skader på både nesehjulet, hovedhjulene og en av motorene. Bilder i sosiale medier viser at den ene paret med hovedhjul er vridd sidelengs, det samme gjelder for nesehjulet.

PK-YSG ble levert til Piedmont Airlines i USA i 1988, siden har det operert hos USAir, US Airways og i 2006 ble det bygget om til fraktfly for TNT Airways. I 2012 ble det overtatt av Swiftair, og selskapet Trigana Air har operet flyet siden 2014.

I 2016 hadde selskapet også et uhell med ett av sine Boeing 737-fraktfly, da ble flyet landet så hardt på rullebanen ved Wamena i Indonesia, at landingshjulene kollapset under flyet.

Flyet hadde blitt landet med en kraft tilsvarende +3,25G.

2020

Andre nyheter

Air India piloter forsøkte å ta av fra feil rullebane

Hans Olav Nyborg

Landingshjulene knakk under landing

Hans Olav Nyborg

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer