Fransk domstol trekker Air France og Airbus for retten etter flystyrt i 2009

En domstol i Frankrike har vedtatt at både det franske flyselskapet Air France, og den europeiske flyprodusenten Airbus kan trekkes stilles for retten etter havariet med et Airbus A330 i 2009 der 228 personer omkom. Rute AF447 kom aldri frem til Paris.

I etterkant av flyulykken ble det fra franske myndigheter bestemt at verken flyselskapet eller flyprodusenten skulle stilles til ansvar for flyulykken. Når har en gruppe advokater og etterlatte fått en fransk domstol til å oppheve dette, og gitt klarsignal for at de to selskapene kan stilles for retten.

Både Air France og Airbus har protestert og valgt å anke denne avgjørelsen.

Airbus A330-200 flyet tilhørende Air France styrtet i Atlanterhavet under en flytur mellom Rio og Paris 1. juni 2009. Alle ombord omkom.

Det ble senere konkludert med delvis skyld for pilotene som var uerfarne, og delvis på flyprodusenten som var klar over feil med pitot-sensorene på flytypen. Da flyet kom inn i dårlig vær, dannet det seg is på sensorene som måler flyets fart og avstand. Pilotene fikk dermed forskjellige målinger av fart på sine instrumenter og endte med å sørge for at flyet steilet og mistet all løftekraft.

Dermed styrtet flyet i havet og knuste.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Bygger om A380-produksjonen til A321neo-produksjon
Neste artikkelSAS starter opp igjen Oslo – New York