9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Fransk flyselskap konkurs – Får beskyttelse mot kreditorer

Det franske flyselskapet Aigle Azur som ble satt under administrasjon av den franske domstolen sist onsdag, har i dag erklært seg konkurs og får nå beskyttelse mot sine kreditorer medlder den franske avisen Le Figaro.

Selskapet er tomme for kapital og de ansatte er svært bekymret for fremtiden. Mandag ble det avholdt et møte med aksjonærer, ansatte og ledelsen i selskapets hovedkvarter. De to siste årene har selskapet gått med tap og nær 40 millioner euro er så langt sendt ned i det berømte sluket.

Selskapet har 1150 ansatte og har 11 fly med Airbus A330, Airbus A319 og Airbus A320 i flåten.

I følge den franske avisen vil ikke konkursen få noen virkninger for de ansatte eller passasjerene enda. Nå er det opptil den franske domstolen og avgjøre om det er mulighet for å drifte selskapet videre eller om det skal slås konkurs. Det som kan endre saken er dersom franske luftfarts,myndigheter beslutter seg for å trekke tilbake AOC-driftslisensen, da blir det full stopp for flyselskapet.

Aigle Azur har lange tradisjoner i fransk luftfart og ble startet tilbake i 1946.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer