-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Fransk flyselskap stanser billettsalget

Ikke før konkursen i det franske flyselskapet Aigle Azur har pakket sammen sakene i en konkurs, velger nå det franske selskapet XL Airways å stanse billettsalget .

XL Airways skriver på sine nettsider at selskapet har suspendert salget av nye flybilletter med øyeblikkelig virkning. I tillegg varsler selskapet at flyvningene trolig blir kansellert fra 23. september og dagen derpå.

Flyselskapet skriver at de økonomiske situasjonen gjør at det ikke er grunnlag for videre drift.

XL Airways ble startet opp i 1995som Société de Transport Aérien Régional, med STAR Europe. I 1997 ble navnet endret til Star Airlines, og i 2006 etter et oppkjøp ble navnet til XL Airways.

Da selskapet bak XL Airways gikk konkurs i 2008 ble selskapet i Frankrike skilt ut som et eget selskap fra moderselskapet, og fikk fortsette som selskap til tross for konkursen.

Selskapet har sin hovedbase på Paris Charles de Gaulle og har i dag fire Airbus-fly av typen A330 i flåten. I tillegg har selskapet to Airbus A330neo i bestilling hos Airbus.

Selskapet het Star Airlines i 1997 – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer