Hangar.no
Foto: Twitter
Hendelser

Frontrute i cockpit sprakk – Så ble instrumenter sugd ut av flyet

Pilotene i cockpiten på et Airbus A319 fra selskapet Sichuan Airlines fikk seg en støkk da den ene ruten sprakk og deretter knuste helt. Den ene piloten var i ferd med å bli sugd ut av flyet han også.

Kapteinen fikk hentet inn igjen sin kollega og spent ham fast i setebeltet.

Så begynte deler av panelt over instrumentpanelet å løsne og deretter ble det sugd ut av flyet. Pilotene skal ha gjort en stor bragd i å få flyet fra 33.000 fot og ned til en høyde hvor det var mulig for pilotene å puste litt ut, på rundt 24.000 fot.

Til tross for det melder flere kinesiske medier at pilotene hadde det strevsomt med vinden som suste inn gjennom vinduet i cockpiten. I følge flyselskapet er det et MCP-panel som har løsnet og forsvunnet ut av vinduet. Et panel der blant annet autopilotfunskjonen skrus av og på.

Flyet av typen Airbus A319 ble utrolig nok landet på en nærmest normal måte til tross for at den ene vinduet manglet.

Kapteinen sier i et intervju med Red Star News at det var ekstremt vanskelig å bevege seg i cockpiten når flyet fløy i 900 kilometer i timen og vinden var så intens inn gjennom der vinduet hadde beskyttet dem.

Flyet skulle fra Chongqing til Lhasa, men klarte å foreta en nødlanding på Chengdu Shuangliu-flyplassen. Piloten landet flyet 20 minutter etter hendelsen mandag formiddag.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden