Frykter at flyselskap kan gå konkurs etter ulykke

AP-BHV, Foto: Hans O. Nyborg

Flere kilder hevder overfor nasjonale og internasjonale medier at PIA – Pakistan International Airlines kan gå mot en konkurs etter flyulykken med et av selskapets Airbus A320.

I følge avisen The National, sier selskapet Alpha Beta Core Solutions at flyselskapt nå kan bli det siste folk velger å reise med. Til avisen sier direktør Khurram Schehzad at PIA over lengre tid har slitt med punktlighet, ledelse, økonomi og uhell.

Det Karachi-baserte selskapet mener at PIA vil slite med å tiltrekke seg reisende, etter ulykken som kan vise seg å være forårsaket av pilotfeil.

Flere kilder avisen siterer hevder at det er stor fare for at flyselskapet kan ende med en konkurs. Et av problemene det pekes på er at flyselskapet har hatt seks nye direktører de siste fem årene. I tillegg har selskapet hatt alvorlige hendelser som preger selskapets sikkerhet.

Aksjekursen i selskapet har gått ned med 37 prosent i løpet av dette året, og er i følge Bloomberg News et av de flyselskapene som trolig vil være konkurs innen utgangen av 2020.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste Airbus A220 produsert i USA
Neste artikkelFull krangel mellom Boeing og flyselskap – Nekter å levere nye fly tross penger på bordet