10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Frykter fortsatt full stans i flytrafikken i Storbritannia 31. mars

Flere flyselskap frykter fortsatt at det blir full stans i flytrafikken til og fra Storbritannia fra 31. mars i år. Årsaker ligger i at Storbritannia kan forlate EU uten en avtale i havn, som gir flyselskapene lov å fly mellom EU-landene og de britiske flyplassene. I tillegg kan det bli full stans i flyvninger mellom Asia, USA og Afrika til Storbritannia fra samme dato.

Avtalen mellom Storbritannia og EU gir i dag britiske flyselskap tilgang til å fly til 44 land. Uten en ny luftfartsavtale på plass den 31. mars, blir listen redusert til ingen land. Da må flyselskapene søke om å få fly fra dag til dag som charterselskap i følge BBC.

Dersom den britiske regjeringen ikke kommer i havn med en EU-avtale innen 31. mars, stanser all flytrafikk inn og ut av landet fra denne datoen. Storbritannia må i tilfelle ingen EU-avtale forhandle frem egne avtaler med hvert land britiske flyselskap skal fly til, noe som vil ta lang tid.

Den såkalte Brexit-avtalen som er svært usikker om kommer i mål fører også til at flyselskap må legge ned virksomheten. Denne helgen måtte selskapet FlyBMI legge ned all virksomhet og skylder på at usikkerheten rundt Brexit er største del av årsaken til konkursen i selskapet.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer