Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Full krise for Lufthansa – Krangel mellom myndigheter og hovedaksjonær

Det blir stadig mer og mer usikkert for fremtiden til det tyske konsernet Lufthansa. I flere uker har nå regjeringen i Tyskland forhandlet med ledelsen i selskapet om en redningspakke på ni milliarder euro. Men selv om alle parter som har forhandlet nå er enige om vilkårene, er det fortsatt generalforsamlingen i selskapet og hovedaksjonæren som skal gi sitt samtykke, og det er det ingen tegn til at skjer.

Hovedaksjonæren er det tyske forretningsmannen Heinz Hermann Thiele, som de siste månedene har kjøpt seg opp til 15,52 prosent av eierandelene i Lufthansa. Han sier i følge det tyske magasinet WED.de nei til å gå med på forhandlingsresultatet som regjeringen og ledelsen har kommet frem til.

Regjeringen har satt som forutsetning for å kunne bidra med en redningspakke at det samtidig medfølger en eierandel på 20 prosent i selskapet. Det vil ikke Heinz Hermann Thiele ha noe av. Han blir med det ikke lengre hovedaksjonær i Lufthansa, og nekter å gå med på avtalen.

Lufthansa-direktør Carsten Spohr sier at aksjonærmøtet krever en deltagelse som for øyeblikket ikke har flertall. Så langt er det mindre enn 38 prosent av kapitalen som har avgitt stemme til om de ønsker å gå med på pakkeløsningen fra myndighetene.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer