Foto: Hans O. Nyborg

Juni måned ble en økning for Norwegian i antall passasjerer. Nesten 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Enhetsinntektene er opp 10 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i juni i år enn i fjor. På langdistanserutene er antall reisende betydelig høyere, mens nedgangen kommer på kortdistanserutene hvor vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken samt redusert charterkapasitet. I juni har vi fått inn enda en Boeing 787 Dreamliner i flåten som nå består av 36 fly. Strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet ligger fast og enhetsinntektene er nå 10 prosent høyere enn vi rapporterte på samme tid i fjor, noe jeg er godt tilfreds med, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Fortsatt er det nå 737 MAX problemene som drar ned resultatet for selskapet. Når 18 fly står på bakken, og ekstra fly må leies inn, merkes det godt for en aktør som Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 70,9 prosent (uendret fra samme tid i 2018). Punktligheten denne måneden påvirkes negativt av at selskapet har 18 Boeing 737 MAX på bakken og dermed benytter mer innleiefly enn normalt.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing betaler 800 millioner til etterlatte etter MAX-ulykkene
Neste artikkelVant pris for forslag om trådløse og batteriløse knapper i flykabinen