14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Fullførte flyvning mellom London og Sydney

Det australske flyselskapet Qantas har gjennomført den andre av tre ultralange flyvninger fra hjemlandet. Fredag morgen landet QF7879 (Ruten har fått Boeing 787-9 som rutenummer, red. anm.) i Sydney etter en direkte flytur fra London. Flytiden var på 19 timer og 19 minutter.

Ombord i Dreamliner-flyet befant det seg 50 passasjerer og ett mannskap på 11. Ruten sparer inn rundt tre timer på den som i dag må ha et mellomstopp.

I løpet av flyturen passerte Dreamliner-flyet til Qantas over 11 land og ved ankomst i Australia var det fortsatt over en time og 45 minutter med drivstoff i tankene.

Qantas håper å kunne starte opp denne ruten i tillegg til Sydney til New York i løpet av en toårsperiode. Meningen med de tre testflyvningene som nå gjennomføres er å samle så mye data om helsen til passasjerer og mannskap ombord, i tillegg til å teste flyets bruk av drivstoff og tilpassing til en flytur på en så lang distanse.

Qantas

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer