Arkivfoto

Ferien i Portugal varte kun i få uker, nå rømmer britene fra landet og kaster seg på flyet hjem før nye restriksjoner og karantenetid innføres igjen. Det er økningen i smitte i landet som nå gjør at britiske myndigheter flytter Portugal fra sin grønne liste til rødt land.

I følge The Mirror har britene samlet seg i store flokker de siste dagene både i Lisboa og i Faro, for å komme seg med et fly hjem til Storbritannia.

Fra førstkommende tirsdag må alle som ankommer fra Portugal, inn i 10 dagers karantene etter hjemkomst.

Køene for å få tatt en Covid-19 test på flyplassene har vært lange, og en lang rekke reisende har blitt avvist på grunn av manglende dokumenter og reisebekreftelser. Kaoset har ført til at flere har mistet sine flyvninger hjem, og har måtte bestille nye billetter, med priser på rundt 3500 kroner for en vei hjem med flyselskapet som Ryanair.

Det er bekreftelsen på at den reisende ikke hadde Covid-19 da flyturen fra Storbritannia startet som flere har enten mistet eller rotet bort, i tillegg er det dokumenteter de reisende skal forevise, som har skapt trøbbel hos flere.

Rundt 112.000 briter har reist til Portugal etter at det ble åpnet som grønt land i midten av mai. Nå må de som skal hjem først vise en negativ Covid-19 test som blir gjennomført på flyplassen, deretter må samtlige ta en test hjemme to dager etter ankomst. Dersom den er positiv blir det ti dagers karantene. Fra tirsdag av blir det uansett ti dagers karantene på alle reisende.

Reiseselskapet TUI skal frakte hjem nesten 10.000 briter denne helgen melder selskapet.

Flyplassen i Faro har flere ganger sluppet opp for Covid-19 tester som igjen har resultert at reisende er bedt om å komme tilbake senere på dagen, eller neste dag. Antall smittede i Portugal har doblet seg den siste uken.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS gjenåpner Tokyo-rute
Neste artikkel(+) Lanserer helt nytt fraktfly for markedet