10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Funn av kroppsdeler ved Hercules-vraket

Det svenske forsvaret melder lørdag kveld at det er funnet kroppsdeler blant de tusen av små bitene som er igjen av Hercules maskinen som styrtet i fjellene nær Kiruna.

I følge forsvaret vil kroppsdelene bli hentet ned så fort som mulig og etter at stedet er sikret mot skred. Søket er nå avsluttet og redningsaksjonen for å hente ned viktige spor etter ulykken er satt øverst på listen melder forsvaret. Det vil ikke bli gjennomført noe mer søk ut over natten, men dette arbeidet vil bli gjenopptatt søndag morgen når lyset er kommet tilbake.

Flyet er totalt pulverisert etter treffet med fjelltoppen, det svenske forsvaret mener det også kan være ting som tyder på en eksplosjon, men om dette er skjedd like før eller rett etter at flyet traff toppen er usikkert.

Den svenske havarikommisjonen har satt igang et omfattende arbeide for å finne svaret på hva som skjedde.

Det hersker nå tvil om størsteparten av vrakrestene først kan hentes ned når snøen er smeltet og sommeren er kommet i den svenske fjellheimen rundt Kiruna.

Fjellpartiet flyet styrtet inn i toppen av
Fjellpartiet flyet styrtet inn i toppen av (Begge foto: Forsvaret)

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer