Fylkesmannen sier nei til P7-parkering på Oslo lufthavn Gardermoen

Avinor har i flere år benyttet parkeringsområdet på flyplassen som går under betegnelsen P7 for reisende, men nå kan det bli slutt på dette permanent. Oslo lufthavn disponerer 1800 parkeringsplasser på dette området som de siste somrene har reddet flyplassen for det fullstendige parkeringskaoset.

Men nå sier Fylkesmannen i Akershus nei til å gjøre om parkeringsplassen til en permanent ordning. Dt vil si at det er opp til Ullensaker kommune hvor flyplassen har sin hoveddel liggende å avgi endelig bestemmelse for om området kan brukes eller ikke.

Fylkesmannen har i et brev til kommunen frarådet kommunen sterkt å gi flyplassen godkjennelse for bruk av parkeringsplassen. I brevet til kommunen heter det blanet annet at «En dispensasjon vil etter vår vurdering bidra til usikkerhet om målet om at minst 75 prosent av flypassasjerene til Oslo lufthavn reiser med kollektivtransport ivaretas i årene framover» , skriver Romerikes Blad.

Oslo Lufthavn sier det nå er 74 prosent som benytter kollektiv til og fra flyplassen, men at ikke alle kan eller vil benytte dette og tar dermed egen privatbil med seg. Dersom Oslo lufthavn får nei fra kommunen vil det bety at parkeringsområdene som er igjen på flyplassen vil være helt fulle sommeren igjennom.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt fraktselskap i Tyskland får driftslisens
Neste artikkelPiloten mistet passet – Passasjerene måtte vente i 11 timer på å fly