Går mot streik i slutten av juni

Kabinansatte som jobber hos det irske flyselskapet Ryanair i Spania planlegger en seks dagers streik i slutten av juni. Det er snakk om at ansatte vil streike på 24, 25, 26, 30. juni i tillegg til den 1 og 2. juli.

Det melder den spanske fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO) på sine nettsider. De ansatte ønsker å streik for å vise sin misnøye med lønnen og arbeidsforholdene hos flyselskap.

Varslet om den kommende streiken kommer etter at både SITCPLA, Airlines Cabin Crew Independent Union, og Unión Sindical Obrera (USO) har fremmet kav overfor arbeidsgiveren uten å ha kommet til enighet om verken lønn eller kontraktsforhold.

Flyselskapet skal ha avbrutt samtalen med fagforeningene i forrige uke og har valgt å ikke gå videre med forhandlinger melder Irish Times. De to fagforeningene skal være i kontakt også med fagforeninger i Belgia, Frankrike og Italia for å samle seg om felles krav for de kabinansatte.

Ryanair har 2000 faste ansatte i Spania og har indirekte ansvar for 38.000 jobber over hele Spania. I følge flyselskapet er kravene til de ansatte helt urimelige og umulige å forhandle rundt.

En talsperson for Ryanair sier til avisen The Mirror at selskapet har inngått kollektive avtaler for rundt 90 prosent av de ansatte over hele Europa, og her forventer vi ingen slike problemer. I Spania har vi inngått avtaler med CCOO som er den største fagforeningen for ansatte i luftfarten i landet, men når det gjelder de to mindre fagforeningene Unión Sindical Obrera og SITCPLA, Airlines Cabin Crew Independent Union må de skylde seg selv for ikke å ha levert inn gode nok forslag etter tre år med forhandlinger, sier vedkommende.

ANNONSE
Forrige artikkelNest størst i Europa
Neste artikkelFeirer 40 år på vingene