Foto: Avinor

Avinor Gardermoen, meddelte idag i en pressemelding at de gjenåpner hele Pir Nord. Dette skyldes økende trafikk på innland og flere innmeldte flybevegelser fremover i tid. Dette gjør at det er et behov for å gjenåpne Pir Nord fra 31 Mai.

Trafikkøkningen er primært på innenriksnettverket, men det er besluttet at utlandsdelen av Pir Nord skal åpnes samtidig. Avinor trenger tilgang til flere flyoppstillingsplasser og mer kapasitet på utland, da det i hele juni skal utføres asfalteringsarbeid nord for pir øst.

– Ved at vi nå åpner opp pir nord og får større arealer, bidrar det til at reisende og ansatte fortsatt kan holde god avstand til hverandre, til tross for flere innlandspassasjer i terminalen, sier terminaldirektør, Ragnhild Hjerpsted.

Det vil bli foretatt en ny vurdering om utenlandsdelen av pir nord skal være åpen eller stengt når asfalteringsarbeidene avsluttes i slutten av juni, og når det samtidig foreligger et oppdatert bilde på hvordan utenlandstrafikken vil se ut i sommermånedene.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe Ground Handling får kontrakt på Haugesund lufthavn
Neste artikkelTilbakeblikk: SAS bestiller Fokker 50