10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Avinor

Gardermoen tilbyr nå korona-testing

Avinor og Oslo Lufthavn Gardermoen har den siste stunden vært i hardt vær. Flere aviser har skrevet om fly med ankomst fra «røde» land, uten noen form for informasjon eller testing ved ankomst. Passasjerer har også etterlyst dette. Nå har Avinor, Ullensaker kommune og Helsedirektoratet etablert et gratis testsenter.

Foto: Avinor

Fra i dag, 14. august, tilbys det ved Avinor Oslo Lufthavn gratis korona-testing. Tilbudet skal være åpent 24/7, med en kapasitet tilsvarende alle ankommende passasjerer. Testing er i skrivende stund frivillig, men passasjerer oppfordres til å teste seg. Testsenteret befinner seg i ankomsthallen for utenlandsreiser, og er dermed ikke tilgjengelig for passasjerer som flyr innenlands.

Avinor skriver i sin pressemelding om testsenteret, at det er helsemyndighetene som er ansvarlig for drift av senteret, mens Avinor har stilt opp med ledig område. En av årsakene til at det ikke har vært mulighet for å teste seg gratis på flyplassen før nå, kan være usikkerheten rundt hvem som skal påta seg oppgaven og utgiftene. Da Oslo Lufthavn ligger i Ullensaker kommune ville det normalt sett vært de som står ansvarlig for å få dette på plass.

Foto: Avinor

-Dette er en krevende operasjon å få på plass og stable på beina, ettersom flytrafikken til Oslo lufthavn er av helt andre dimensjoner enn ved landets øvrige flyplasser. For Ullensaker kommune har det vært viktig å understreke at landets hovedflyplass også er et nasjonalt anliggende. Ullensaker har ikke en økonomi som gir oss mulighet til å ta hele regningen for et testsenter som det koster minst 6 millioner kroner i måneden å drifte. Vi er glade for at Helsedirektoratet nå har gitt oss en skriftlig garanti på at dette er en utgift som staten tar, sier ordfører Eyvind J. Schumacher til Avinor.

Testsenteret skal være tilgjengelig til alle døgnets tider slik at alle de ca. 7000 passasjerene som lander hver dag skal få sin mulighet til å teste seg. Helsepersonellet som er i testområdet er fra LHL på Jessheim.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer