6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

GE har levert første flygedyktige GE9X til Boeing

Motorprodusenten GE Aviation har fullført leveransen av den første motoren som skal brukes på den nye Boeing 777X. Motoren ble levert til Boeings fabrikker i Seattle 18. oktober ved hjelp av et Antonov 124.

Motoren skal erstatte en av de to første motorene som ble montert på ett av testflyene til Boeing for 777X. Under motortest av disse motorene skal den ene ha havarert. I løpet av kommende uke ankommer også den andre motoren som skal byttes ut på testflyet.

Dermed har flyet to fungerende motorer som det også kan fly med. I følge produsenten skal motorene ha blitt oppdatert og feilene fra de to første leveransene skal nå være fikset.

De første motortestene med den nye motorene skal skjer i løpet av første kvartal 2020.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer