Geir Karlsen er utnevnt til ny konsernsjef i Norwegian Air Shuttle ASA. Utnevnelsen gjelder fra 21. juni 2021.

– Jeg er glad for å kunne meddele at Geir Karlsen har akseptert styrets forespørsel om å tre inn i rollen som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiell rekonstruksjon av Norwegian, og han har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian, sier Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian.

– Nå som reiserestriksjonene er i ferd med å lette, er Norwegian klar til å tilby kundene våre tusenvis av flyvninger i Norden og Europa. I tillegg vil selskapet iverksette ytterligere tiltak for å styrke posisjonen som lavpris-flyselskap og for å sikre en bærekraftig lønnsomhet fremover. Geir er den ideelle konsernsjefen til å lede dette arbeidet, sier Øygard.

Geir Karlsen (født 1965) har vært finansdirektør i selskapet siden april 2018. Han ble utnevnt til fungerende konsernsjef i Norwegian i juli 2019, en rolle han hadde frem til desember 2019. Han har gjennom de 12 siste årene hatt ulike CFO-stillinger i internasjonale selskaper som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Før Norwegian kom han fra stillingen som Group CFO i det London-baserte shippingselskapet Navig8 Group som har virksomhet over hele verden og er verdens største uavhengige skipspool-operatør. Han har bred erfaring fra børsnoterte selskaper innen shipping og offshore. Geir Karlsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg er takknemlig for tilliten som styret har vist meg, og jeg ser frem til å fortsette i Norwegian i den nye rollen som konsernsjef. Det viktigste for oss i tiden fremover blir å øke lønnsomheten i lavpris-segmentet, og å tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle de viktigste markedene våre. Norwegian er godt posisjonert i markedet etter den finansielle rekonstruksjonen av selskapet, og vi har en sterk merkevare, populære produkter og tjenester – og ikke minst et lag bestående av erfarne kolleger, klare for å kjempe om hver eneste kunde, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Prosessen med å finne en ny finansdirektør vil begynne umiddelbart.

Geir Karlsen vil motta en lønn på 4,5 millioner kroner, en bonusordning knyttet til oppnåelse av målene i forretningsplanen for 2021 og 2022 og aksjeopsjoner som tildeles basert på aksjekursen ved børsslutt 21. juni 2021.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian kansellerer irsk AOC-lisens
Neste artikkelSchram ferdig som konsernsjef i Norwegian