Det tyske flyselskapet Germania er konkurs. Samtlige flyvninger er innstilt og selskapets fly er satt på bakken.

Det var høsten 2018 at flyselskapet begynte kampen for å overleve. Kapitalen var ved å ta slutt og nye investorer ble invitert med i selskapet. Da kapitalen fra nye investorer uteble i januar i år ble alle lønninger og betaling av regninger stanset.

Nå melder den tyske TV-kanalen DWTV at det ikke lykkes ledelsen å hente inn kapitalen i tide, før selskapet ble erklært konkurs.

Selskapet som er regnet som en aktør i mellommarkedet hadde rundt 60 destinasjoner i Europa, Afrika og Midtøsten. I 2018 transporterte selskapet rundt fire millioner passasjerer.

Ved konkursen nå i februar hadde flyselskapet 28 fly i flåten, 18 Airbus A319, 6 Airbus A321 og 4 Boeing 737-700.

Selskapet hadde nylig avsluttet bruken av Fokker-fly for å samle seg rundt kun en enhetsflåte med Airbus-fly.

Germanias datterselskap Swiss Germania Flug AG i Sveits og Bulgarian Eagle i Bulgaria er ikke rammet av konkursen i moderselskapet i denne omgang heter det i en pressemelding.

Konkursen hos Germania er den tredje konkursen på litt over ett år for landets flyselskap. I 2017 gikk Air Berlin konkurs, mens i 2018 dukket SmalPlanet Germany også under.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleEASA innfører flyforbud i Europa for Turkmenistan Airlines
Next articleNorwegian-selskap selger to Airbus A320neo