Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Germania konkurs

Det tyske flyselskapet Germania er konkurs. Samtlige flyvninger er innstilt og selskapets fly er satt på bakken.

Det var høsten 2018 at flyselskapet begynte kampen for å overleve. Kapitalen var ved å ta slutt og nye investorer ble invitert med i selskapet. Da kapitalen fra nye investorer uteble i januar i år ble alle lønninger og betaling av regninger stanset.

Nå melder den tyske TV-kanalen DWTV at det ikke lykkes ledelsen å hente inn kapitalen i tide, før selskapet ble erklært konkurs.

Selskapet som er regnet som en aktør i mellommarkedet hadde rundt 60 destinasjoner i Europa, Afrika og Midtøsten. I 2018 transporterte selskapet rundt fire millioner passasjerer.

Ved konkursen nå i februar hadde flyselskapet 28 fly i flåten, 18 Airbus A319, 6 Airbus A321 og 4 Boeing 737-700.

Selskapet hadde nylig avsluttet bruken av Fokker-fly for å samle seg rundt kun en enhetsflåte med Airbus-fly.

Germanias datterselskap Swiss Germania Flug AG i Sveits og Bulgarian Eagle i Bulgaria er ikke rammet av konkursen i moderselskapet i denne omgang heter det i en pressemelding.

Konkursen hos Germania er den tredje konkursen på litt over ett år for landets flyselskap. I 2017 gikk Air Berlin konkurs, mens i 2018 dukket SmalPlanet Germany også under.

Andre nyheter

Skal bruke Airbus A380 på tre timers flytur

Hans Olav Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

Hans Olav Nyborg

Legger ned flyselskap – 6000 mister jobben

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer