11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Fotos: SES

Gikk trolig tom for drivstoff – Fem døde

Antonov 12-flyet som styrtet 4. oktober under landing på flyplassen Lviv i Ukraina, gikk trolig tom for drivstoff kort tid før det skulle lande på rullebanen.

Fem av de åtte personene som var ombord i UR-CAH døde som følger av krasjlandingen. Flyet havarerte kun 1,5 kilometer fra rullebanen.

Havarikommisjonen i Ukraina ga denne uken ut sin foreløpige rapport etter hendelsen. I følge rapporten hadde mannskapet bedt om å få lande for å fylle mer drivstoff på flyplassen i Lviv, dette til tross for at flyet nylig hadde tatt av etter en mellomstans i Vigo, 400 kilometer unna.

LES OGSÅ: ANTONOV AN-12 FLY STYRTET I UKRAINA

Antonov-flyet ble bygget nytt i 1968 og hadde unnagjort 12.922 timer i luften siden dette, og 6, 616 landinger.

Da flyet traff terrenget ble cockpitdelen av flyet slått av resten av flykroppen, det var her de fleste som døde befant seg. Det var også tåke i området med rundt 250 meter sikt under landingen.

UR-CAH parkert på Oslo Lufthavn Gardermoen i oktober 2013. Flyet har flere ganger fløyet frakt til og fra Gardermoen de siste 20 årene. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer