Gir seg som generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse

FOTO: NTB

Hans Morten Lossius fyller 65 år neste år, og ønsker å trappe noe ned de siste årene i arbeidslivet. Lossius fortsetter i femti prosent stilling som rådgiver i FoU-avdelingen og skal jobbe med stiftelses internasjonale nettverk og fagfellevurderinger.

Lossius har vært generalsekretær siden 2015. I perioden 2006 til 2015 var han ansvarlig for oppbyggingen av Stiftelsen Norsk Luftambulanses forsknings- og utviklingsarbeid. Stillingsendringen neste år skjer på hans eget initiativ.

– Norsk Luftambulanse har gjennomgått en spennende utvikling med til dels store endringer de siste 10 til 20 årene. Det har vært utrolig inspirerende og meningsfylt å få være med på dette i en organisasjon fylt av kompetente, engasjerte og handlekraftige kollegaer. Men etter mange år med et høyt tempo og mye reising ønsker jeg å kunne vie noe mer tid til familie og fritid. Tiden er derfor inne for å slippe til nye krefter, sier Lossius, som understreker at 2024 blir et viktig år for organisasjonen.

– Jeg skal gjøre mitt beste som generalsekretær for stiftelsen helt til en ny er på plass. Når en framtidig organisering av luftambulansetjenesten i Norge er besluttet av Stortinget vil vår organisasjon stå foran mange store og viktige prosesser, sier han.

Å rekruttere ny generalsekretær er en prosess som erfaringsvis tar tid, og derfor lyses stillingen ut allerede nå i høst.

– Hans Morten Lossius er en utrettelig forkjemper for å flytte avansert livreddende medisinsk behandling ut til pasienten. Under hans ledelse har hele Norsk Luftambulanse utviklet seg i positiv retning på flere områder. Han har bidratt sterkt til at Norge har en unik posisjon med en luftambulansetjeneste andre land ser opp til. Han har gjennomført mange store og viktig endringer internt i organisasjonen. Dette er et godt fundament for den videre utviklingen. Vi er glade for at han blir med videre, og vi skal bruke tiden godt for å finne en som kan ta over stafettpinnen som generalsekretær, sier styreleder Unni Farestveit.

ANNONSE
Forrige artikkelMyndighetene ville fly A380 til Israel – Thai Airways sa nei
Neste artikkelAvviser klage fra flyplassnaboer i Rakkestad