Det tyske flyselskapet Lufthansa gjennomførte søndag kveld en flyvning fra Hamburg i Tyskland til Falklandsøyene, med mer enn 15 timer i luften.

Med et mannskap på 17 og 92 forskere og sjømenn som skal ombord i forskningsskip, ble turen gjennomført ved å fly over Nederland, mot Spania, videre ned langs vestkysten av Afrika og så ut over det sørlige Atlanterhavet.

Falklandsøyene er en øygruppe i Sør-Atlanteren, beliggende 480 km øst for det søramerikanske fastlandet, omkring 1 100 km nord for Antarktis og 1 350 km vest for Sør-Georgia. Øygruppen består av de to hovedøyene Vest-Falkland og Øst-Falkland, i tillegg til 776 mindre øyer, i følge Wikipedia.

D-AIXP har dermed gjennomført den lengste flyvningen i historien til Lufthansa. Flyet landet etter 15,5 timer på Flaklandsøyene med godt med drivstoff ekstra som var planlagt i tilfelle det ikke ville bli mulig å lande på Royal Air Force basen på øya.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no