Gjennomførte aller første flyvning med 737-10

Foto: Boeing

Flyprodusenten Boeing gjennomførte fredag den aller første flyvningen med den største MAX-versjonen, 737 MAX 10. Boeing har valgt å promotorer flyet under betegnelsen 737-10. Flyet tok av fra Renton Field i Renton, Washington, klokken 10:07 og landet klokka 12:38 på Boeing Field i Seattle.

-Flyet presterte helt etter planen sa Boeings sjefpilotkaptein for 737-programmet, Jennifer Henderson. Ruten vi fløy tillot oss å teste flyets systemer, flykontroller og håndteringskvaliteter, som alle sjekket ut akkurat som vi forventet.

Fredagens flytur var starten på et omfattende testprogram for 737-10. Boeing vil jobbe tett med regulatorer FA og EASA for å sertifisere flyet før det planlegges i bruk i 2023.

-737-10 er en viktig del av våre kunders flåteplaner, noe som gir dem mer kapasitet, større drivstoffeffektivitet og den beste økonomien per sete til ethvert fly av denne typen, teamet vårt er forpliktet til å levere et fly med høyeste kvalitet og pålitelighet, sier Stan Deal, president og administrerende direktør for Boeing Commercial Airplanes.

737-10 har plass til opptil 230 passasjerer. Den inkluderer også miljøforbedringer, reduserer karbonutslipp med 14 prosent og reduserer støy med 50 prosent sammenlignet med dagens neste generasjons 737-tallet.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS åpner ruter fra Norge i takt med åpningen av Europa – Dette er rutene som nå kommer
Neste artikkel(+) Derfor vil sertifisering av 737-10 ta mye lengre tid enn normalt