(Pressemelding) Emirates har gjennomført sin første testflyvning med en Boeing 777-300ER, med 100% bærekraftig drivstoff, kalt Sustainable Aviation Fuel (SAF) i en av motorene. Flyet ble styrt av kaptein Fali Vajifdar og kaptein Khalid Nasser Akram, og tok av fra Dubai internasjonale lufthavn (DXB). Flyvningen ble gjennomført over Dubais kystlinje, og varte i over en time.

Testflyvningen med SAF-drivstoffet, som er den første av sitt slag i Midtøsten og Nord-Afrika, er en milepæl i innsatsen for å redusere karbonavtrykket til flybransjen.

-Denne flyvningen er et gjennombrudd for Emirates, og et stort skritt i riktig retning når det gjelder flyindustriens felles innsats for å minimere klimautslipp. Emirates er det første passasjer-flyselskapet som fyller GE-motortanken til et Boeing 777-fly med 100 prosent SAF. Målet er at denne milepælen vil åpne døren for en oppskalering av forsyningskjeden slik at drivstoffet blir lettere tilgjengelig og rimeligere for flere aktører i ulike deler av verden, sier Adel Al Redha, Chief Operating Officer i Emirates Airline.

Emirates har samarbeidet med GE Aerospace, Boeing, Honeywell, Neste og Virent for å utvikle en oppskrift på SAF som inneholder egenskapene til tradisjonelt flydrivstoff. SAF brukes allerede som flydrivstoff, men kun i kombinasjon med mer konvensjonelle typer drivstoff der SAF står for høyst 50 prosent. Den nylige testflyvningen støtter data som bekrefter at SAF en trygg og pålitelig brenselkilde, også i høyere konsentrasjoner.

Testflyvningen vil gå foran som et eksempel for kommende testflyvninger og stå sentralt i sertifisering og standardisering med å bruke 100 prosent SAF-drivstoff i fly.

Emirates har i mange år ledet bærekraftstiltak som reduserer karbonutslipp, for å kunne bidra til den internasjonale flyindustriens mål om å oppnå nullutslipp innen 2050. Dette inkluderer tiltak innen effektivisering og konservering av drivstoff, samt operative utbedringer.

Blant annet leder flyselskapet et omfattende program for bedre utnyttelse av flydrivstoff, der de undersøker og iverksetter måter å redusere unødvendig forbrenning og utslipp på. Ett eksempel er å samarbeide med tjenesteleverandører innen flynavigasjon for å finne mer effektive flyruter.  Emirates gjennomførte sin første flyvning med en blanding av SAF og flybensin i 2017, der et Boeing 777-fly tok av fra Chicago O´Hare lufthavn.

ANNONSE
Forrige artikkelI dag er en historisk dag – Siste 747 forlater Seattle
Neste artikkelFlyanalytiker venter Flyr-avklaring i løpet av dagen