-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Airbus

Gjennomførte første drivstoff-fylling av helikopter fra Airbus A400M

Flyprodusenten Airbus og French Defence Procurement Agency (DGA) har gjennomført de første drivstoff-fyllingene av et helikopter, i lufta fra et Airbus A400M tankfly.

Under fire flyturer i dagslys ble det forrige uke gjennomført 51 tilkoblingen av rør for påfylling av drivstoff mellom flyet og et H160 helikopter.

Airbus A400M er sertifisert til å brukes som tankfly uten at det trengs å være et dedikert fly som har denne oppgaven. Flytypen kan operere med 50 tonn drivstoff ombord, som oppbevares i ekstratanker i vingene og i en stor sentertank i flyet.

Det er også mulig å montere inn to ekstra store kontainertanker i flyets fraktkabin. Ved påfylling av drivstoff til helikoptre må dette foregå i lav høyde og med lavere fart enn når jagerfly blir fylt opp med drivstoff. Airbus A400M blir en av få transportfly som kan brukes til denne typen oppgaver når det kommer til helikoptre.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer