14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Glemte å lukke vindu i cockpiten – Måtte avbryte avgangen

To piloter i et Airbus A330-fly fra det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines, måtte avbryte avgangen fra rullebanen på flyplassen i Johannesburg tirsdag. 

Årsaken var at pilotene hadde glemt å lukke ett av vinduene i cockpiten. I følge Aviation Herald oppdaget pilotene dette i det flyet var på god vei nedover rullebanen, det ble dermed en kraftig oppbremsing før flyet fikk stanset opp. 

I følge AH skal pilotene etter dette ha takket nei til assistanse fra tårnet, og takset tilbake til terminalen der de kom fra. Flyet skal ha fått skader på understellet og minst ett av dekkene skal ha punktert under oppbremsingen. 

Nå i formiddag var flyet fortsatt på flyplassen i Johannesburg. 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer