9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Glemte å skru av mobilen på flyet – Fikk regning på 4000 kroner

En amerikansk turist som fløy med flyselskapet Aer Lingus fra Irland til USA fikk en regning fra sin mobiloperatør på nær 4000 kroner omregnet i norske kroner. Passasjeren skjønte ikke hvordan det var mulig ettersom mobiltelefonen hadde ligget i håndbagasjen hele flyturen.

Nå har Aer Lingus gitt svaret på spørsmålet fra passasjerer. Når en passasjer glemmer å skru av sin mobiltelefon eller sette denne i flight mode, kan mobilen koble den seg til flyets roaming-nettverk, mobilnettverk som er installert med antenner på taket av flyet.

Flyselskapet advarer mot å glemme å skru av mobilen eller sette denne i flight mode, da det medfører ekstra kostnader for bruk av mobilnettet. Nedlasting og oppdateringer av apper og søk etter signaler er med på å gi ekstra kostnader skriver flyselskapet i en pressemelding.

Passasjeren i dette tilfelle fikk sin ekstraregning fra selskapet AT&T som er hans mobilselskap, skriver Irish Times.

 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer