2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Godkjenning av 737 MAX kan bli utsatt – Flytypen trolig ikke tilbake i trafikk før 2021

Flyprodusenten Boeing fortsetter å justere på flytypen 737 MAX programvare, og testflyr sine MAX-fly i påvente av at det amerikanske luftfartstilsynet FAA skal starte prosessen for å få godkjent flytypen.

Utfordringen for FAA er nå at flere ansatte er smittet av koronaviruset, eller er i karantene. Det betyr i følge amerikanske medier at prosessen også blir forsinket. Planen var at godkjenning av flytypen skulle kunne starte i løpet av neste uke, noe som det nå ser svart ut for at vil skje.

Dersom utsettelsen blir i flere uker eller måneder, vil det også bety at 737 MAX ikke blir godkjent før langt ut på høsten i år. Da er flyene tilbake i trafikk først på starten av 2021.

For Boeing kommer utbruddet av koronaviruset svært ubeleilig, og legger seg på toppen av alle problemene produsenten har fra før.

Flere flyselskap velger å fase ut eldre fly, når disse nå settes på bakken som følger av koronaviruset, det betyr også at nye MAX-fly blir aktuelle å hente inn, når pademien er over og flytrafikken kommer tilbake igjen.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer