Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing fortsetter å justere på flytypen 737 MAX programvare, og testflyr sine MAX-fly i påvente av at det amerikanske luftfartstilsynet FAA skal starte prosessen for å få godkjent flytypen.

Utfordringen for FAA er nå at flere ansatte er smittet av koronaviruset, eller er i karantene. Det betyr i følge amerikanske medier at prosessen også blir forsinket. Planen var at godkjenning av flytypen skulle kunne starte i løpet av neste uke, noe som det nå ser svart ut for at vil skje.

Dersom utsettelsen blir i flere uker eller måneder, vil det også bety at 737 MAX ikke blir godkjent før langt ut på høsten i år. Da er flyene tilbake i trafikk først på starten av 2021.

For Boeing kommer utbruddet av koronaviruset svært ubeleilig, og legger seg på toppen av alle problemene produsenten har fra før.

Flere flyselskap velger å fase ut eldre fly, når disse nå settes på bakken som følger av koronaviruset, det betyr også at nye MAX-fly blir aktuelle å hente inn, når pademien er over og flytrafikken kommer tilbake igjen.