Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing fortsetter å justere på flytypen 737 MAX programvare, og testflyr sine MAX-fly i påvente av at det amerikanske luftfartstilsynet FAA skal starte prosessen for å få godkjent flytypen.

Utfordringen for FAA er nå at flere ansatte er smittet av koronaviruset, eller er i karantene. Det betyr i følge amerikanske medier at prosessen også blir forsinket. Planen var at godkjenning av flytypen skulle kunne starte i løpet av neste uke, noe som det nå ser svart ut for at vil skje.

Dersom utsettelsen blir i flere uker eller måneder, vil det også bety at 737 MAX ikke blir godkjent før langt ut på høsten i år. Da er flyene tilbake i trafikk først på starten av 2021.

For Boeing kommer utbruddet av koronaviruset svært ubeleilig, og legger seg på toppen av alle problemene produsenten har fra før.

Flere flyselskap velger å fase ut eldre fly, når disse nå settes på bakken som følger av koronaviruset, det betyr også at nye MAX-fly blir aktuelle å hente inn, når pademien er over og flytrafikken kommer tilbake igjen.

ANNONSE
Forrige artikkelPilotene rømte ut av flyet gjennom cockpitvindu, etter mistanke om koronasmittet passasjer
Neste artikkelAustrian Airlines forlenger perioden med fly på bakken