Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Pakistan International Airlines – PIA – har satt i gang en egen intern granskning av ledergruppa, etter at et Boeing 777-200 ble konfiskert av myndigheten i Malaysia før helgen.

Som Hangar.no kunne melde, fikk ett av selskapets Boeing 777-200ER flyforbud da det skulle flys tilbake til Pakistan etter en ruteflyvning til Kuala Lumper.

LES OGSÅ: FIKK BOEING 777 KONFISKERT FØR AVGANG FRA MALAYSIA

Nå viser det seg at flyselskapet har to Boeing 777-200ER, AP-BMG, og AP-BMH som begge har flyforbud, ettersom det ikke er betalt leie for flyene i hele 2020. Det er leasingselskapet AerCap, som har gitt selskapet forbud mot å benytte flyene inntil den skyldige leien av disse er betalt.

Det ene av flyene har selskapet valgt å dekorere i en retrodekor fra 1960-tallet.

Nå er ledere for både teknisk avdeling, markedsavideling og en leder for selskapets operasjonsavdeling satt under granskning for å finne ut hvordan det kan ha seg at det aktuelle flyet, AP-BMH, som er ett av de med flyforbud, ble benyttet på rutetrafikk til Malaysia.

I følge The News i Pakistan skal det ha vært fem ledige Boeing 777 å velge mellom, men det ene flyet med flyforbud ble allikevel benyttet på ruten. AP-BMH som ble fløyet til Malaysia 15. januar står fortsatt på flyplassen og er konfiskert av myndigheten etter pålegg fra retten og leasingselskapet.

Flyselskapet måtte sende samtlige passasjerer hjem via andre selskap, blant annet via Dubai og Doha.

AerCap skal ha tatt saken til retten i Storbritannia i oktober 2020, for at selskapet ikke har betalt leie for to Boeing 777 gjennom hele året. Den britiske retten bestemte at flyselskapet ikke fikk bruke de to 777-flyene før det var gjort opp leie for disse. Flyselskapet PIA mener det burde tas hensyn til koronaviruset og at leien for flyene har vært for høy når det er krise i luftfarten.

Leasingselskapet hadde satt varsel på registreringen av flyene som hadde flyforbud, og så fort det ene nå dukket opp som aktivt på en flyvning, ble det sendt et krav til retten i Malaysia om at dette måtte konfiskeres når det ankom Kuala Lumper.

ANNONSE
Forrige artikkelKLM-fly på bakken i Kina i to uker
Neste artikkelBoeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX