Greenpeace-aktivister malte grønnfarge på Air France-fly

Foto: Greenpeace

Fredag morgen slo flere aktivister fra Greenpeace til og klarte å komme seg inn på flyplassområdet på Paris Charles de Gaulle, hvor de malte grønnfarge på et fly fra Air France.

Aktivistene klarte å komme seg over gjerdene på flyplassen, og tok seg bort til et område der det franske flyselskapet Air France har langtidsparkert en rekke fly. På et av selskapets Boeing 777-fly ble det så malt på grønnfarge på flyskroget.

Greenpeace i Frankrike skriver på sine nettsider;

Stilt overfor klimakrisen er det nødvendig å regulere og redusere flytrafikken slik at den er forenlig med Parisavtalen, mens man forventer en ombygging av denne sektoren og de sosiale konsekvensene dette vil få for alle arbeidstakere. og berørte arbeidstakere. Noen dager før parlamentariske debatter om “Klima og motstandsdyktighet” -proposisjonen startet, vil vi minne deg på det sterkeste om at de teknologiske nyvinningene som er så rost av transportminister Jean-Baptiste Djebbari, ikke vil være nok til å stanse klimakrise. Regulering og reduksjon av flytrafikken er viktig. For tiden er tiltakene som foreslås i lovforslaget om dette emnet, langt fra opp til merket. Spesielt: flyplassutvidelser: de vil fremdeles være mulige, mens disse klimatiske avvikene må forlates.

https://www.greenpeace.fr/action-lavion-vert-ne-sauvera-pas-le-climat/
Foto: Greenpeace

Det skal ha vært ni aktivister som ved 09.00 tiden tok seg inn på flyplassområdet, Greenpeace skriver at de vil få oppmerksomhet rundt klima-debatten i Frankrike, og det de kaller dårlig oppfølging av Paris-avtalen.

Aktivistene fikk holde på i rundt 10 minutter før fransk politi var ved flyet og arresterte aksjonistene.

Både flyplassledelsen og flyselskapet har anmeldt det det kaller hærverk. Flyplassens driftsselskap ADP må også tåle kritikk for at sikkerheten ved flyplassen kan ha vært for dårlig, ettersom de ni personene klarte å ta seg over gjerdene med stiger, maling og malingskoster.

Aktivistene som ikke sto for malingen av flyet, klatret opp på den ene vingen av flyet, og holdt opp plakater der det ble gitt et budskap om at verden trenger færre fly, ikke flere.

ANNONSE
Forrige artikkelNær 70 milliarder kroner i underskudd for Lufthansa i 2020
Neste artikkelFAA inspektør åpner opp med sannheten om 737 MAX og MCAS-systemet