10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Gulfstream satte verdensrekord for privatfly

Flyprodusenten Gulfstream Corporation har satt ny verdensrekord for distanse tilbakelagt av privatfly. Det er i klassen med sitt nye Gulfstream G650ER at produsenten har fløyet flyet lengre enn en av selskapets konkurrenter som hadde den forrige rekorden.

Flytypen fløy mellom Singapore og Tuscon i Arizona i USA med en fart på 960 kilometer i timen i gjennomsnitt, distansen var 15.518 kilometer. Flyet slo den gamle rekorden i tid med 44 minutter.

Selve flyturen tok 15 timer og 23 minutter non-stop.

G650ER kom i produksjon i 2014 og rekorden som ble satt 29. mars i år avventer nå godkjennelse fra National Aeronautic Association melder produsenten i en pressemelding.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer