Hangar.no
Skjermdump
Flyhistorikk

Gullkorn på video : Widerøes Ottere i Nord-Norge 1965

I dag er vi kommet frem til en historisk film som er et gullkorn. I serien med historiske filmer vi har fått mulighet å dele med våre lesere. Filmene kommer fra arkivet til Norsk Postmuseums. Denne filmen er fra 1965 og det er DHC-3 Otter som er i fokus.

Filmen du her kan se er tatt opp i mars 1965 etter at sesongen flyvninger startet opp. Filmen følger WF322 fra Bodø til Harstad. Etter at SAS hadde landet i Bodø med post og frakt fra Oslo og Øst-Norge, bar det avsted for

Skjermdump

sjøflyene.

Widerøe hadde mellom tre og fire sjøfly basert i Bodø, og disse tok fatt på turene som gikk mot Tromsø, Svolvær, Harstad og Narvik. Ruten til Harstad ble tilbakelagt på en time og femten minutter.

09.40 startet posten som fraktes sin tur fra Oslo, ved 14.00-tiden var den fremme i Harstad. Flyruten med sjøflyene ble kun fløyet i sommerhalvåret.

Etter at WF322 har lastet av store deler post i Harstad, går turen videre til Tromsø. En flytur som tok en time å fly.

I 1966 fikk Widerøe utvidet konsesjonen sin til å fly rutene i Nord-Norge, fra Tromsø til Hammerfest, og Bodø til Mo i Rana – Sandnessjøen – Brønnøysund – Rørvik – Namsos – og Hell ved Værnes.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

35 år siden Korean Air 747 ble skutt ned av Sovjet

20 år siden Swissair 111 ulykken

Her står et av de tidligere DC-8 flyene til SAS og råtner bort