Hainan Airlines tar pause fra Oslo-rute

Foto: Inger Bjørndal Foss

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines har valgt å ta pause i vinter fra ruten mellom Beijing og Oslo. Ruten som ble startet i mai måned flys frem til slutten av oktober, men så blir det pause for flyselskapet.

-Det stemmer at Hainan Airlines har valgt å ta pause på denne ruten i november og desember, bekrefter kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen til Hangar.no.

Hvorvidt ruten kommer i gang igjen i løpet av 2020 kan ikke Oslo Lufthavn si noe om på nåværende tidspunkt. Det har ikke lykkes Hangar.no å få en kommentar fra selskapets representant i Norge.

I forbindelse med lanseringen av ruten kunne Innovasjon Norge si følgende;

-I samarbeid med Avinor og reisebransjen har vi tatt en langsiktig og dedikert tilnærming for å skape interesse for Norge på det kinesiske markedet. Dette har vi lyktes, men direktefly er en forutsetning for å gjøre Norge mer relevant som helårsdestinasjon. Med den nye ruten, tror vi besøkende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sa direktør for turisme med Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm i oktober 2018.

Routes Online meldte 8. mai i år at Hainan Airlines hadde startet salget av vintersesongen 2019/2020, og at billetter var lagt ut for salg for reise etter 27. oktober i år. Det blir det nå ikke noe av.

Ruten har blitt fløyet tre ganger i uken med Airbus A330 og da denne startet opp i mai måned var Hainan Airlines usikre på om den ville bli fløyet året rundt, eller bare i sommersesongen. Det ble snakket om at den trolig kun ville bli fløyet ut sommersesongen og at den ville returnere i 2020.

Dette har vært den første ruten som har blitt fløyet mellom Kina og Norge.

ANNONSE
Forrige artikkelThomas Cook Scandinavia-fly fortsatt på bakken i Toulouse
Neste artikkelAir Leap utvider med to ATR 72-500