12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Inger Bjørndal Foss

Hainan Airlines tar pause fra Oslo-rute

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines har valgt å ta pause i vinter fra ruten mellom Beijing og Oslo. Ruten som ble startet i mai måned flys frem til slutten av oktober, men så blir det pause for flyselskapet.

-Det stemmer at Hainan Airlines har valgt å ta pause på denne ruten i november og desember, bekrefter kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen til Hangar.no.

Hvorvidt ruten kommer i gang igjen i løpet av 2020 kan ikke Oslo Lufthavn si noe om på nåværende tidspunkt. Det har ikke lykkes Hangar.no å få en kommentar fra selskapets representant i Norge.

I forbindelse med lanseringen av ruten kunne Innovasjon Norge si følgende;

-I samarbeid med Avinor og reisebransjen har vi tatt en langsiktig og dedikert tilnærming for å skape interesse for Norge på det kinesiske markedet. Dette har vi lyktes, men direktefly er en forutsetning for å gjøre Norge mer relevant som helårsdestinasjon. Med den nye ruten, tror vi besøkende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sa direktør for turisme med Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm i oktober 2018.

Routes Online meldte 8. mai i år at Hainan Airlines hadde startet salget av vintersesongen 2019/2020, og at billetter var lagt ut for salg for reise etter 27. oktober i år. Det blir det nå ikke noe av.

Ruten har blitt fløyet tre ganger i uken med Airbus A330 og da denne startet opp i mai måned var Hainan Airlines usikre på om den ville bli fløyet året rundt, eller bare i sommersesongen. Det ble snakket om at den trolig kun ville bli fløyet ut sommersesongen og at den ville returnere i 2020.

Dette har vært den første ruten som har blitt fløyet mellom Kina og Norge.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer