Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg
Internasjonalt

Hainan Group selger unna bygninger og hotellaksjer for å holde seg flytende

Selskapet Hainan Group som blant annet driver selskapene Hainan Airlines og Capital Airlines, har valgt å selge unna for å holde seg flytende.

I første omgang er det et stor bygning i Australia samt en aksjepost i NH Hotels på 29 prosent som skal unna. I tillegg vurderes en aksjepost i bakkeselskapet Swissport som mulig å salgsobjekt.

Hainan Group har kjøpt seg inn i en lang rekke selskap de siste årene, nå svir det på pungen og flere eierandeler må bort. Selskapet skal forsøke å skaffe 15 milliarder dollar for å sikre videre drift for hovedselskapet og en lang rekke datterselskap i følge kinesiske medier.

Syv av selskapene i gruppen har stanset handelen på børsen i Kina og over 34 prosent av Hong Kong Airlines sammen med 24 prosent av moderselskapet HKA Group er nå solgt til Frontier Investment Partner.

Selskapet eier også aksjer i både TAP Portugal, Virgin Australia, Comair og Frankfurt Hahn.

Flyselskapet Hainan Airlines ekspanderer kraftig med nye ruter til flere destinasjoner i år. Blant annet er det søkt om å få opprette en rute til Mexico, og til Oslo. Kinesiske myndigheter har godkjent Mexico, men er tilbakeholden med Oslo-ruten.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly