Hainan-selskap har satt en fjerdedel av flyflåten på bakken

Wikipedia

En fjerdedel av flåten med 39 fly er satt på bakken hos flyselskapet Hong Kong Airlines (HKA). Myndighetene i Hong Kong har satt ned foten og bedt flyselskapet sørge for at regnskapstallene forbedrer seg betraktelig.

I følge FlightRadar24 har to av selskapets 12 Airbus A320 ikke fløyet siden 14. oktober i år. Seks av de 11 Airbus A330-200-flyene har stått på bakken mellom 31. januar og 20. oktober i år. Tre av de seks nye Airbus A350 er lagret, to av disse siden 20. oktober og et fly som ble sendt til lagring på flystripen Tarbes i Frankrike i september.

Myndigheten er veldig bekymret for om selskapet har livets rett og følger nå med nøye på alle forsøk selskapet gjør for å spare penger og få inn mer kapital.

I følge avisen South China Morning Post har 400 piloter og kabinansatte så langt i år sluttet i sine stillinger som følger av at selskapet sliter økonomisk.

Luftfartsmyndighetene har truet med å trekke tilbake selskapets drifts-lisens dersom den økonomiske situasjonen ikke forbedrer seg raskt.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt flyselskap i Sveits mangler 300.000 dollar for å nå oppstartsmålet
Neste artikkelSunclass Airlines satser friskt videre – Snart ser du ny logo på flyene