10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Wikipedia

Hainan-selskap har satt en fjerdedel av flyflåten på bakken

En fjerdedel av flåten med 39 fly er satt på bakken hos flyselskapet Hong Kong Airlines (HKA). Myndighetene i Hong Kong har satt ned foten og bedt flyselskapet sørge for at regnskapstallene forbedrer seg betraktelig.

I følge FlightRadar24 har to av selskapets 12 Airbus A320 ikke fløyet siden 14. oktober i år. Seks av de 11 Airbus A330-200-flyene har stått på bakken mellom 31. januar og 20. oktober i år. Tre av de seks nye Airbus A350 er lagret, to av disse siden 20. oktober og et fly som ble sendt til lagring på flystripen Tarbes i Frankrike i september.

Myndigheten er veldig bekymret for om selskapet har livets rett og følger nå med nøye på alle forsøk selskapet gjør for å spare penger og få inn mer kapital.

I følge avisen South China Morning Post har 400 piloter og kabinansatte så langt i år sluttet i sine stillinger som følger av at selskapet sliter økonomisk.

Luftfartsmyndighetene har truet med å trekke tilbake selskapets drifts-lisens dersom den økonomiske situasjonen ikke forbedrer seg raskt.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer