Hangar.no

Det er nesten litt utrolig at det har gått 20 år siden Hangar.no ble startet opp. I en tid hvor interessen for luftfart og reise var lite til stede, ble det allikevel satset på å få opp en nettavis om nettopp luftfart.

Gjennom årenes løp har vi hatt mange trofaste lesere og noen har også vært med siden den spede starten, uten eget domene, på en håpløs nettadresse under Kvasir de to første årene, ble det en solid oppgang i 2002 da hangar.no ble eget domene direkte, uten tilde og alfakrøll i adressen.

Luftfarten har endret seg betydelig siden i år 2000. Først og fremst med hendelsene i USA 11. september 2001, som ble en vekker for bransjen rundt sikkerhet på flyplassene og i selve flyene. Mange flyselskap har kommet og forsvunnet igjen i våre 20 år som nettavis.

I dag er det fokus på miljø som står først og fremst og medieskapte uttrykk som flyskam preger nyhetene. Produksjonsutfordringer, og jaget etter at selskapene ønsker fly som bruker mindre drivstoff, tar flere passasjerer og koster mindre å drifte, har ført til en skremmende utvikling hos produsentene som lanserer halvferdige produkter.

Sikkerheten har blitt bedre på 20 år, ulykkene har blitt redusert og det å fly er langt tryggere i dag enn for 20 år siden. I dag er det også en langt større interesse for luftfart og reiseliv fra leserne og ikke minst andre medier.

Hangar.no i 2003 – Skjermdump

Gjennom 20 år har vi også sett flere konkurrenter, eller i våre øyne bidragsytere til å spre nyheter om luftfarten komme og forsvinne. Vår styrke har allikevel vært å satse i en mindre skala og holde det gående med oppdateringer daglig og ikke minst har kontakten direkte med våre lesere og bransjen stått sterkt.

Gjennom 20 år har vi hatt mange utfordringer også teknisk, hacking av siden, kollaps av databasene, økonomiske krav fra flyselskap etter omtaler og nyheter som ikke falt i smak, men også en lang rekke hendelser der vi har vær først ute.

I løpet av romjulen 2019 og januar 2020 skal vi bringe dere noen av de historiene, og bildene som har preget siden gjennom 20 års drift.

Vi takker alle for at dere støtter oss, og leser oss.

Husk også at du kan støtte oss med et lite beløp på Vipps! – Det koster å ha en nettside oppdatert, teknisk fungerende og arbeide bak uten de store annonseinntektene.

Hans Olav Nyborg
Redaktør

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer