Hangar.no
Flyprodusenter

Håper å kunne lansere ny bevegelig vingetupp innen ett år

Airbus er nå 20 måneder inn i testingen av en ny type vingetupper, winglets som skal redusere drivstoffbruken og turbulens enda mer enn dagens løsninger.

De nye vingetuppene som testes under programmet Albatross One, vil være bevegelige ytterst på vingen mens flyet er i luften. Wingletene skal følge vindstrømmene, men kan låses ved lengre flyturer etter behov.

Selve materialet er en blanding av karbonfiber og glassfiber som er forsterket med polymer. Testene Airbus utfører er på en modell av et Airbus A321, håpet er at prosjektet snart kan tas oppå til fullskala test på et ekte fly.

Andre nyheter

Første A330neo til HiFly ute på testflyvning

Hans Olav Nyborg

IAG la inn bestilling på MAX for å ta hevn på Airbus

Hans Olav Nyborg

Amerikanske flyselskap kansellerer 737 MAX flyvninger til november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer