Everett produksjonen av 787 Foto: Hans Olav Nyborg

Da det ble rapportert om funn av produksjonsfeil på Boeings 787 Dreamlinere i sommer, satte produsenten i samarbeide med det amerikanske luftfartsverket FAA en inspeksjon av utvalgte fly fra produksjonen siden 2012.

Sommeren 2020 ble det avdekket at det var gjort feil i sammenkoblingen av haleseksjonen på flytypen, og resten av flykroppen. Monteringen av de to delene som utgjør flykroppen bakerst, hadde områder som var for dårlig satt sammen.

Nå har Boeing og FAA avdekket at produksjonsfeilen ikke bare gjelder mellom den bakerste og midterste delen av flyene, men også mellom nesepartiet og midterste seksjon. Sammenkoblingen av seksjonene skal i følge Boeing “ikke ha vært tilstrekkelig utført i henhold til forventingene”. Både produsenten og FAA er klare på at produksjonsfeilene ikke utgjør noen fare eller risiko ved å fly 787 Dreamliner.

I følge en rapport fra Boeing skal sprekker som er funnet være av samme tykkelse som et hårstrå fra et menneske. FAA skriver i en pressemelding mandag at de vil fortsette å overvåke undersøkelsene som fortsetter, og bidra til at Boeing får tatt de rette stegene mot å håndtere produksjonsfeilene på samtlige Dreamlinere som er bygget.

Halepartiet er en av seksjonene som kobles mot den midterste seksjonen av 787. Her er det funnet sprekker i sammenkoblingen mellom de to delene. FOTO: HANS OLAV NYBORG
Det er funnet sprekker i begge ender av midseksjonen på Dreamliner-flyene, der halepartiet og nesepartiet kobles sammen med denne delen. FOTO: HANS OLAV NYBORG
ANNONSE
Forrige artikkelWizz Air-fly snudde før Tromsø
Neste artikkelWiderøe lanserer sommerruter for 2021: satser på Lofoten