Foto: Toen96/Wikipedia/CC BY-SA 4.0 DEED

Bruusel Airport har bestemt seg for å ta kostnaden med å hugge opp en Boeing 757-200 som har stått strandet på flyplassen siden 2016. Flyet ble da operert av selskapet Equatorial Congo Airlines (ECAir) som gikk konkurs i 2016.

Det aktuelle flyet har de siste syv årene stått parkert på flyplassen uten noen nevneverdig vedlikehold. HB-JJE som er registreringen på flyet, er en Boeing 757-200 som ble levert nytt til Britannia Airways i 1994.

Fra 2007 til 2011 ble flyet operert av TUIfly Nordic som SE-RFP, og fløy på ruter fra Arlanda og Gardermoen.

ECAir leide flyet fra Privatair i Sveits i desember 2013. Etter konkursen ble flyet stående i Brussel etter en landing på en ruteflyvning, men aldri levert tilbake til eierselskapet.

Det var flyplassen ledelse som bestemte at flyet skulle konfiskeres ettersom flyselskapet ECAir fra Kongo ikke hadde mulighet å betale for seg eller for tjenestene på flyplassen i Brussel. Til slutt endte det med at flyplassen klarte å få eierskap over 757-maskinen.

Mandag denne uken startet arbeidet og forberedelser til at flyet nå hugges opp. En del av vingen skal beholdes for å brukes på diverse tester på flyplassen melder nyhetsbyrået Belga.

ANNONSE
Forrige artikkel1,7 millioner passasjerer med SAS
Neste artikkelTUI har solgt ut kapasiteten til påske