10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Har byttet ut 50 flymotorer i løpet av de første to årene med A220

Flyselskapet airBaltic har hatt sin del med utfordringer når det gjelder stabilitet på Airbus A220-flåten selskapet disponerer.

I løpet av de to første årene med Airbus A220, fra 2016 til 2018, har flyselskapet byttet ut 50 flymotorer på 10 av sine nå 20 fly av denne typen. Det er flymotorer av typen PW1500G som er byttet ut med flere tekniske feil gjennom de to siste årene. Tallene kom frem etter at Swiss forrige uke satte sine Airbus A220 på bakken et par dager etter flere feil med motorene på sine fly.

Flyanalytiker Alex Macheras klarte å hente ut tallene på hvor mange ganger airBaltic hadde byttet sine motorer. Flyselskapet sier selv at utskiftningene skjedde på grunn av «forskjellige årsaker, inkludert planlagte motorbytter,» ettersom introduksjonen i trafikk av flytypen fra desember 2016 og frem til 2019 krevde «ytterligere oppmerksomhet og oppgraderinger i løpet av de innledende stadiene av utnyttelsen» som det het fra motorprodusenten Pratt & Whitney.

Hverken Swiss eller airBaltic vil offentlig uttrykke seg om hvorfor det har vært så hyppige motorbytter. Swiss satte tilbake sine Airbus A220 i trafikk sist torsdag etter en omfattende sjekk av motorene på samtlige fly i flåten.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer