Hangar.no
Foto: Rune Klepp

Har flydd siste tur for Widerøe – Nå er flyet snart historie

Etter 57.087 timer i luften er tiden kommet for at Widerøes Dash 8-300, LN-WFC, har fløyet sin aller siste tur.

Nå er flyet i ferd med å bli demontert hos selskapets hovedbase i Bodø. Widerøe har solgt flyet komplett til et selskap i Canada og kjøper selv deler tilbake fra flyet.

Det er selskapet 3Point i Canada som har kjøpt Dash 8-flyet som blir til deler nå, som er unservisable condition, altså at delene må gå via produsenten av flytpen eller et godkjent bedrift for å bli såkalt servicable deler igjen.

Alle delene som demonteres, og som Widerøe skal beholde blir lagret i serviceable condition, altså at disse kan benyttes igjen som reservedeler. Med sine over 57.000 timer i luften har også flyet fløyet 63.945 cycles.

Dash-8 flyet ble bygget i Canada i 1990 og levert til det tyske flyselskapet Contact Air som opererte dette for Lufthansa frem til 1996, da ble dette solgt til Widerøe som har operert flyet i 23 år.

Foto: Rune Klepp
Foto: Rune Klepp

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer