Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS melder i en pressemelding onsdag at selskapet har inngått en avtale med til sammen ti leasingselskap, om endrede vilkår for leieavtalene på fly i selskapets flåte.

Selskapet melder at avtalene er inngått med AerCap Holdings NV, Aergo Capital Limited, Aircastle Limited, ALAFCO Aviation Lease and Finance Company, Avolon Aerospace Leasing Limited, CDB Aviation, Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Ltd., ICBC Aviation Leasing Co., ORIX Aviation Systems Limited og SDH Wings International Leasing Limited – knyttet til totalt 36 fly, hvorav 3 widebody-fly og 33 smalkroppsfly, samt visst relatert utstyr.

-Vi fortsetter å gjøre fremskritt i chapter 11-prosessen vår. De nye endrede leieavtalene lar oss rekonfigurere flyflåten og forbedre kostnadsstrukturen vår, som er en viktig del av vår SAS FORWARD-planen. Vi er takknemlige for det konstruktive samarbeidet vi har hatt med leasingselskapene, og vi fortsetter å ta de nødvendige skritt for å bli et mer konkurransedyktig flyselskap og en sterkere forretningspartner for dem. Vårt arbeid med å transformere eksisterende leieavtaler fortsetter slik at vi kan nå våre mål, sier Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS.

Avtalene med leasingselskapene utgjør et viktig steg i arbeidet med å rekonfigurere flyflåten og for å oppnå de 7,5 milliarder SEK i årlige kostnadsbesparelser som er en del av SAS FORWARD-planen heter det i pressemeldingen. De endrede leieavtalene krever godkjenning av United States Bankruptcy Court for Southern District of New York, domstolen i USA som behandler Chapter 11-saken.

Gjennom de endrede leasingavtalene er SAS godt i gang med å oppnå de planlagte årlige kostnadsbesparelsene på minst 850 millioner SEK til 1,0 milliarder SEK i reduserte kostnader for flyleasing og reduserte kapitalkostnader, som er en viktig del av å oppnå den årlige kostnaden. Besparelser på 7,5 milliarder SEK frem til regnskapsåret 2026 som en del av SAS FORWARD-planen. Selskapet har til hensikt å fortsette forhandlinger med enkelte andre av sine utleiere for å få til ytterligere endringer i eksisterende leieavtaler.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA: Lovpålagt med 10 timer hviletid
Neste artikkelLav fyllingsgrad for Flyr i september