Har hentet hjem to 737 MAX

Foto: Hans O. Nyborg

Icelandair hentet søndag hjem to av sine Boeing 737 MAX fra lagring i Spania. Flyselskapet forbereder seg på å hente inn igjen flytypen i sitt nettverk, og har fløyet hjem TF-ICN og TF-ICO fra Lleida Alguaire i Spania.

Europeiske luftfartsmyndigheter har godkjent flytypen 737 MAX for å kunne benyttes i Europa igjen, og dermed satser nå Icelandair på å få flyene tilbake i trafikk.

MAX-flyene til Icelandair har stått parkert siden flytypen fikk flyforbud. Selskapet valgte å flytte MAX-flyene fra Island til varmere og tørrere strøk nord i Spania for oppbevaring, fremfor det kalde og fuktige klima på Island.

Icelandair har mottatt totalt seks 737 MAX fra Boeing, før flytypen fikk flyforbud. Det er fem 737 MAX 8 og ett -9. I Seattle står ytterligere tre fly klare for å leveres til Island i løpet av våren.

Selskapet har totalt 16 MAX fly i bestilling hos Boeing. I oktober 2020 ble det en enighet mellom flyselskapet og Boeing om å kutte bestillingen ned med fire fly. Dermed er bestillingen på 12 fly, hvorav tre nå er klare for leveranse, og ytterligere tre fly skal komme på sikt.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyr: vellykket gjennomføring av emisjon.
Neste artikkelFår utsatt fristen for å levere redningsplan for Norwegian i Irland