1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Har hentet hjem to 737 MAX

Icelandair hentet søndag hjem to av sine Boeing 737 MAX fra lagring i Spania. Flyselskapet forbereder seg på å hente inn igjen flytypen i sitt nettverk, og har fløyet hjem TF-ICN og TF-ICO fra Lleida Alguaire i Spania.

Europeiske luftfartsmyndigheter har godkjent flytypen 737 MAX for å kunne benyttes i Europa igjen, og dermed satser nå Icelandair på å få flyene tilbake i trafikk.

MAX-flyene til Icelandair har stått parkert siden flytypen fikk flyforbud. Selskapet valgte å flytte MAX-flyene fra Island til varmere og tørrere strøk nord i Spania for oppbevaring, fremfor det kalde og fuktige klima på Island.

Icelandair har mottatt totalt seks 737 MAX fra Boeing, før flytypen fikk flyforbud. Det er fem 737 MAX 8 og ett -9. I Seattle står ytterligere tre fly klare for å leveres til Island i løpet av våren.

Selskapet har totalt 16 MAX fly i bestilling hos Boeing. I oktober 2020 ble det en enighet mellom flyselskapet og Boeing om å kutte bestillingen ned med fire fly. Dermed er bestillingen på 12 fly, hvorav tre nå er klare for leveranse, og ytterligere tre fly skal komme på sikt.

Andre saker

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk

Redaksjonen

TUI lanserer Thailand og Mexico fra Oslo kommende vinter

Redaksjonen

Bekrefter at MAX-flyene forsvinner fra flåten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer