3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Har ikke fått en krone av lovet statstøtte

Flyselskapet Nordica i Estland har så langt ikke sett en eneste krone komme inn på kontoen fra myndighetene. Den 24. april lovet regjeringen i landet at flyselskapet skulle få 30 millioner euro i statsstøtte for å kunne overleve.

Så gikk hele mai måned og nå er juni på gang, uten pengene, skriver Postimmees.

Myndighetene lovet både det statlige togselskapet og fergeselskap også økonomisk støtte, men der har det heller ikke kommet inn penger på kontoene.

Til avisen sier direktør for Nordica, Erki Urva, at ledelsen har fremlagt alt av dokumentasjon og krav som er etterspurt fra statlig hold, uten at det er kommunisert noe rundt hvor lenge selskapet må vente på å få støtten.

Når avisen spør finansdepartementet om årsak til at støtten ikke er utbetalt, er svaret at det er fortsatt pågående diskusjoner med EU om en slik støtte er lovlig eller ikke. Dermed er det høyst usikkert om myndighetene i Estland faktisk kan stå inne for lovnaden om statstøtte på 30 millioner euro til flyselskapet.

Nordica har planlagt å starte opp med flyvninger i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer