Flyets taleregistrator og ferdskriver er funnet - FOTO: BEA

Etter at et Airbus A320 fra det pakistanske flyselskapet PIA – Pakistan International Airlines styrtet nær Karachi 22. mai i 2020, ble det i vrakrestene funnet en koffert med 30 millioner indiske rupi, tilsvarende 3,5 millioner norske kroner.

Kofferten ble funnet i vrakrester etter ett av flyets bagasjerom, og overlevert til flyselskapet. Overraskelsen var stor da ansatte i flyselskapet skulle forsøke å finne eieren av kofferten. I etterkant av oppdagelsen av det store pengebeløpet ble det etterlyst om noen kunne vedkjenne seg pengene og eventuelt hadde kjennskap til hvem av passasjerene som hadde med seg kofferten på reise.

Tre personer meldte seg, men undersøkelser rundt forbindelsene disse hadde som kunne sporet til beløpets størrelse, stemte ikke.

Nå har flyselskapet bestemt seg for at pengene skal overleveres til Staten og statskassen.

Flyselskapet har i en pressemelding uttrykt klar melding om at et slikt stort beløp ikke er tillatt å frakte ombord i et fly, i følge regelverket til PIA.

Flyvningen var en innenlandsflyvning, og dermed ikke omfattet av internasjonale regler om maks beløp for kontakter som skal fraktes ombord i et fly, skriver Daily Times.

I flyulykken i 2020 omkom 98 personer, mens to overlevde, flyet hadde føyet fra Allama Iqbal da det like før Karachi mistet motorkraften på en av flyets to motorer.

ANNONSE
Forrige artikkel2020 ble likt 2004 i antall flypassasjerer
Neste artikkelBoeings ordrebok for 737 MAX lekker som en sil