Foto: Hans O. Nyborg

Det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways har underskrevet en avtale om leie av ni Boeing 787 Dreamlinere hos leasingselskapet AerCap. Flyene kommer fra Norwegian og er seks Boeing 787-9 samt tre Boeing 787-8.

I følge en presseuttalelse fra AerCap skal de første Dreamlinerene leveres til flyselskapet i år. Flyselskapet har planer om å starte opp langdistanseflyvninger fra vinteren av, med en trolig oppstart i desember.

I følge AerCap skal flyene i stor grad leveres til selskapet i 2022, med 12 års leieperiode for 787-9 og åtte års leieavtale på de mindre 787-8.

Gründer Bjørn Tore Larsen har uttalt at de ønsker å få flyene levert med samme konfigurasjon som ble benyttet hos Norwegian.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no